ION

Liviu Rebreanu

CUMPĂRĂ eBook

APPLE iBOOKS STORE

KOBO STORE

Cititoare recomandate: Apple iBooks, Google Play Books

coperta Ion - Liviu Rebreanu

>>TITLURI

 

EDITURA ACUMA  s.r.l.

Ne găsiți în București la adresa:

Drumul Funigeilor 86 București, Sector 5

telefon: (0745) 115 194, 
fax: (031) 106 25 48
email: contact@edituracuma.ro

 

© Editura Acuma

O carte tipărită înseamnă un copac. O bibliotecă – o pădure întreagă.

Tehnologia evoluează permanent şi de copaci avem din ce în ce mai mult nevoie – este momentul să facem pasul către cărţile electronice.

coperta Ion - Liviu Rebreanu
 • Zestrea

   

  Ion” e primul mare roman al lui Liviu Rebreanu, apărut în 1920 la Editura „Viața Românească” (Universala–Alcalay), dar preocuparea pentru subiect e mai veche, încă din 1913 când a scris prima versiune, „Zestrea”.

  Dorind să fie „o creație de oameni și de viață” durabilă, autorul a urmărit de-aproape „sinuozitățile sufletului care explică viața” pentru a găsi „expresia exactă” a lumii țărănești.

  Titlul romanului reprezintă numele românesc cel mai des întâlnit, de aceea mulți comentatori au considerat că personajul Ion întruchipează  țăranul român, deci este un personaj tipic, fapt care este discutabil.

  Comentariile privind profilul social, moral, psihologic etc însă sunt diferite, situându-se între două extreme: Ion e „o brută instinctuală”, cum spunea G. Călinescu și Ion „e o inteligență ascuțită”, cum afirma E. Lovinescu.

   

  Fundalul romanului are o masă de personaje bine plasate și manevrate: bocotani, sărăntoci, pripășiți, funcționari, politicieni, reprezentanți ai ocupanților austro-ungari. Toate ne conduc „în spațiul geografic, social și uman” prin „metafora drumului” cu care începe și se încheie povestea.

   

  „Grandioasa frescă” a lumii de țară din ținutul Amaradia înainte de primul război a ridicat drama personală a lui Ion al Glanetașului la înălțimea unei drame simbolice.

  Perpessicius

   

 • ISBN Apple iBook

  ISBN ePub:

  ISBN PDF:

   

   

   

  DATA APARIȚIEI: martie 2015

   

  FORMAT: Apple iBook, ePub, PDF

   

  978-606-92611-4-9

  978-606-92611-6-3

  978-606-92611-5-6

coperta Ion - Liviu Rebreanu